Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 6. února do 12. února 2017 událo okolo společnosti Apple? Tim Cook navštívil Francii, Německo i Velkou Británii. Vyšla nová beta verze iOS 10.3 a vše se točí kolem letošního iPhonu.



 

Tim Cook neočekávaně navštívil Apple Story ve Francii

Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, překvapivě navštívil Apple Store v Marseille, a poté i nově otevřený Apple Store v Paříži. Tim Cook se bavil se zaměstnanci obchodů a také se s nimi fotil a fotky poté zvěřejnil na svůj twitterový účet.

97 společností včetně Applu, Googlu a Facebooku oponují Trumpovi

Každý den se objevují nové informace o zákonu, který předložil americký prezident Donald Trump. Konečně v tomto požadavku na USA není Apple, Google a Facebook sám.

Apple chce prodávat použité iPhony v Indii

Podle agentury Bloomberg společnost Apple opětovně žádá indickou vládu o povolení na prodávání použitých iPhonů. Dříve byl tento návrh společnosti Apple zamítnut. Jablečná firma sice zahájí výrobu iPhonů v Indii v dubnu, ale chce prodávat i repasované kusy.

Apple právě vydal druhou betu iOS 10.3 pro vývojáře!

Apple právě vydal druhou betu watchOS 3.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal druhou betu tvOS 10.2 pro vývojáře!

Prodeje iPhonů poprvé meziročně v Číně klesají

Roční prodeje iPhonů v Číně klesají, kvůli narůstajícímu zájmu o lokalní výrobce smarphonů. Společnost Apple celkově prodala 44,9 milionů kusů iPhonů, což odpovídá méně než 10 % trhu. To znamená, že prodej iPhonů propadl o 23 % ve srovnání s rokem 2015.

Apple pracuje na novém konektoru pro iPhone

Společnost Apple pracuje na novém konektoru, kterým by disponovaly doplňky pro iPhone. Konektor by měl 8 pinů a měl by 2,05 mm na 4,85 mm, byl by tak tenčí a menší než stávající Lightning a USB-C porty. Navíc by byl podobný ultra mini-USB konektoru.

Výroba nových iPhonů bude možná zahájena dříve než obvykle

Zdá se, že společnost Apple zahájí výrobu nových iPhonů dříve než se očekávalo. Podle výrobců začne výroba iPhonu 8 v červnu. Vzhledem k předpokládané změně designu je pravděpodobné, že výroba může začít dříve.

Tim Cook se ve Francii setkal s módním návrhářem na iPadu Pro

CEO společnosti Apple, Tim Cook tento týden sdílí tweety z Francie, kde už stihnu nečekaně navštívit jeden Apple Store. Dále povečeřel s Camilla Rumanid a Jean-Michel Petit, kteří jsou spoluzakladatelé projektu VizEat.

Tim Cook při své cestě Francií poskytl exkluzivní rozhovor

Tim Cook při své víkendové návštěvě ve Francii poskytl rozhovor pro francouzské noviny Figaro. V rozhovoru Tim Cook diskutoval o širokém spektru témat včetně zájmu společnosti Apple o budovu na Champs-Elysees, umělé inteligenci a rozšířené realitě.

Apple právě vydal druhou betu macOS Sierra 10.12.4 pro vývojáře!

Beta verze macOS Sierra 10.12.4 odhalila jakého upgradu se dočká MacBook Pro

Kód objevený v současné beta verzi macOS Sierra 10.12.4 prozrazuje jakého upgradu se dočkáme u letošních MacBooků Pro. Ty by měly dostat procesory Kaby Lake. MacBooky Pro byly představeny v říjnu minulého roku, možná se tedy upgragu dočkáme dříve.

Steve Wozniak prozradí dosud nevyřčené příběhy o Applu

Spoluzakladatel společnosti Apple, Steve Wozniak, bude hovořit na finále Startup World Cup a slíbil, že prozradí některé dosud nevyslovené příběhy společnosti Apple. Startup World Cup se bude konat 24. března v San Francisku.

Touch Bar bude za chvíli podporovat Word, Excel a PowerPoint

Po představení MacBooku Pro s Touch Barem společnost Microsoft oznámila, že kancelářský balík Office bude podporovat Touch Bar. Avšak nyní ještě stále není podpora v takovém stavu, aby mohla sloužit široké veřejnosti. Avšak již dnes si můžete vyzkoušet, jak vše bude fungovat.

Apple možná v létě představí brýle, které budou podporovat rozšířenou realitu

Stále se hovoří o tom, že společnost Apple pracuje na technologii rozšířené reality a nyní se zdá, že jablečná firma představí svůj produkt už v létě. Navíc je vše stále pravděpodobnější, když společnost Apple uzavřela partnerství se společností Carl Zeiss.

Nový iPhone bude pravděpodobně ještě dražší

Očekává se, že letošní iPhone bude mít spostu radikálních změn, a proto jeho cena bude vyšší než 1 000 dolarů, což je zhruba 25 000 Kč, podle společnosti Fast, která se odvolává na zdroj znající plány společnoti Apple.

Tim Cook navštívil ve Skotsku univerzitu a Apple Store

Tim Cook tento týden cestuje po Evropě a jeho další cest vedla do Skotska, kde navštívili univerzitu a dostal pár dárků včetně šály s monogramem univerzity. Zároveň mu univerzita udělali čestné uznání George Washington University. Udílení se účastnilo také několik stovek studentů a zaměsnanců univerzity.

Jak to vypadá uvnitř Apple Campus 2?

Více než rok pozorujeme pomocí dronů jak probíhá stavba Apple Campus 2, ale informace o interiéru zatím unikaly. Ale podle agentury Reuters je výstavba skoro ukonce a to platí i pro interiéry. Celé stěhování společnosti Apple by mělo proběhnout na jaře.

Tato fotgrafie ukazuje, jak moc Apple změnil Silicon Valley

Když Steve Jobs a Steve Wozniak založili firmu s názvem Apple v roce 1976 neměli ani tušení jak tato firma v průběhu času změní tvář Silicon Valley natož celý technický svět. Nyní můžete porovnat změnu Silicon Valley, díky fotografii z roku 1961.

Budoucí majitelé Apple Watch si budou moci vyměňovat data potřesením rukou

Společnost Apple podala patentovou přihlášku, která se týká zařízení, které bude umět přeposílat data pomocí gest mezi dvěma uživateli. V patentu není uvedeno o jaké zařízení se jedná, ale je velmi pravděpodobné, že se bude jednat o budoucí funkci Apple Watch.

Všechny tři nové iPhony budou mít bezdrátové nabíjení

Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že všechny tři modely iPhonu, které představí v září společnost Apple, budou disponovat funkcí bezdrátového nabíjení. Jeho tvrzení je založeno na faktu, že iPhone bude mít pod OLED displejem speciální grafitovou vrstu, která jej ochrání před přehřátím.

Představí Apple nový iPhone 8 dříve než je zvykem?

Proslýchá se, že společnost Apple představí nový iPhone 8 už v červnu. Podle více zdrojů má být iPhone 8 představen 29. června, právě díky 10. výročí od představení prvního iPhonu. Kdyby byl nový iPhone představen o více než dva měsíce dříve, jednalo by se o velmi agresivní tah společnosti Apple.

Sluchátka BeatsX už jsou v prodeji!

Majitelům matně černého iPhonu 7 se loupe barva!

Na různých Apple fórech přibývá příspěvků uživatelů, kteří mají problém s matně černým iPhonem 7 – loupe se jim barva. Barva se majitelům iPhonů loupe hlavně kolem okrajů a jiným dokonce vznikají i mapy na zadní straně.

Tim Cook opět mluvil o technologii rozšířené reality

Tim Cook chce, aby lidé věděli, že technologie rozšířené reality ho opravdu zajímá. Můžeme tedy očekávat, že společnost skutečně představí tuto technologii u svého produktu. Tim Cook řekl, že z technologie má stejný pocit jako když představil Apple Watch nebo před představením Apple TV.

Koncept iPhone 8 s maximálním displejem

Objevil se malware, který se do Macu dostane přes Word či Flash

Bezpečnostní výzkumníci objevili tento týden dva typy malwaru, které se můžou do vašeho Macu dostat kvůli kancelářské aplikaci Word od Microsoftu nebo aktualizaci Flash Playeru. Nicméně ArsTechnica nadále tvrdí, že Mac patří mezi nejbezpečnější počítače, narozdíl od počítačů s Windows.

Apple pokračuje s novým patentem ve vodotěsnosti

Applu byl udělen paten číslo 20170041712 pro vytlačení tekutiny z akustického prostoru, který ukazuje, že společnosti pracuje na skutečně zcela vodotěsném mechanismu pro iPhone a budoucí Apple Watch.

Žena sledovala manžela pomocí aplikace Find My iPhone

Aplikace či služba Find My iPhone přišla v roce 2010 pro uživatele iPhonu, kterým pomůže lokalizovat jejich iPhone v případě ztráty nebo odcizení. Nicméně se zdá, že tato funkce se může využít k nalezení manžela, který podvádí, alespoň podle ženy z Velké Británie.