Dostali jste na Vánoce nový iPhone? Pak je na čase ho nastavit a užít si všech nových funkcí, které nabízí. Předtím, než to uděláte, podívejte se na níže uvedená doporučení, jak nastavit nový iPhone správným způsobem a další tipy a triky, které byste měli znát.



10. Automaticky nastavte nový iPhone
Pokud již používáte iPhone, proces přechodu na nový je poměrně jednoduchý díky nové funkci automatického nastavení v systému iOS. Jednoduše držte svůj starý iPhone v blízkosti nového a budete automaticky vyzváni, abyste z něj importovali všechna data a nastavení. Během procesu importu dat ze starého iPhonu do nového bude vaše staré zařízení zobrazovat kód QR, který budete muset naskenovat pomocí nového iPhonu. Oba telefony si budou přenášet všechna potřebná data a nastavení. V závislosti na množství dat, které mají být přeneseny, proces může trvat až 20-30 minut. Podívejte se na přesný postup zde.
9. Nastavte Face ID nebo Touch ID
Ujistěte se, že jste v novém iPhonu nastavili Face ID nebo Touch ID. Nepoužívejte pouze 6místný přístupový kód, protože Face ID a Touch ID jsou pohodlnější a přidávají další úroveň zabezpečení. Navíc se přihlašování do webových stránek a aplikací velmi usnadňuje. Pokud jste poprvé přeskočili nastavení tohoto zabezpečení, můžete tak učinit z nabídky Nastavení -> Touch ID/Face ID.
8. Naučte se základy
Pořídit snímek obrazovky na iPhone XS nebo iPhone XR se trochu liší od starších iPhonů, protože chybí tlačítko Home Button. Proces je ale stejný jako u iPhone X a stále jednoduchý, jenom se změnila kombinace klávesových zkratek. Podívejte se, jak pořídit snímek obrazovky u těchto zařízení zde.
7. Gesta, které je třeba znát
Pokud jste dostali iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X nebo iPhone XR, zjistíte, že na zařízení není potřeba Home Button. Je to proto, že Apple na nich zcela přepnul na navigační systém založený na gestech. Takže než začnete používat nový iPhone, měli byste se naučit ho správně ovládat. Na to se můžete podívat zde.
6. Aplikace a hry, které byste měli vyzkoušet
Váš nový iPhone dokáže mnohem víc než ten starý. Ale musíte použít správnou sadu aplikací, které jsou schopné ho plně využít. Podívejte se na některé naše doporučení nejlepších aplikací pro váš nový iPhone, které vám umožňují váš přístroj využít naplno.
5. Naučte se tipy a triky
Stejně jako u všech ostatních zařízení je několik tipů a triků, které musíte znát, abyste plně využili svůj nový iPhone. Tyto tipy vám pomohou správně používat nové funkce vašeho iPhonu a dozvíte se více o jeho různých funkcích.
4. Příslušenství k zakoupení
Možná si budete chtít pořídit nějaké doplňky, aby vaše zařízení vypadalo krásně. Podívejte se na naše doporučení zde.
3. Pouzdra k zakoupení
Váš nový iPhone je drahý, což je důvod, proč musí být chráněn pomocí pouzdra. Zatímco je jich k dispozici mnoho, ne všechny vaše zařízení dokonale ochrání. Podívejte se na doporučená pouzdra od společnosti Apple, nebo od výrobců třetích stran.
2. Bezdrátové nabíječky
iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR přicházejí s možností beztrátového nabíjení Qi. To znamená, že lze bezdrátově nabíjet telefony, což je mnohem pohodlnější než pomocí kabelu, proto by vám taková nabíječka rozhodně neměla chybět. K dispozici je spousta variant od společnosti Belkin, Logitech aj.
1. Nastavte eSIM
Váš nový iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR přicházejí s možností dual SIM a funkcí eSIM. To znamená, že se můžete připojit ke dvěma sítím najednou na jednom iPhone. Vzhledem k tomu, že je na přístroji pouze jeden slot SIM, spoléhá se na technologii eSIM pro připojení k druhé síti. Pokud nevíte, jak nastavit eSIM podívejte se na náš návod.

Zdroj: iphonehacks.com